На території Чорнобильської зони відчуження планується будівництво сонячних електростанцій. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, заявив в.о. міністра екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков під час підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Мінекології, Державним агентством України з управління зоною відчуження та компанією VIPIEMME SOLAR SRL.

«Сподіваюся, що підписання меморандуму є початком плідної співпраці з нашими іноземними партнерами, що допоможе зробити перші кроки стосовно будівництва в Україні підприємств, котрі зможуть як задовольняти суспільні потреби енергоспоживання, так і заощаджувати та оберігати для майбутніх поколінь вичерпні природні ресурси», - заявив він.

У свою чергу голова Державного агентства з управління зоною відчуження Володимир Холоша повідомив, що підписаний меморандум визначає напрям роботи з італійською компанією, що спеціалізується на установці сонячних панелей та утилізації відпрацьованих елементів живлення. «У результаті реалізації проекту (встановлення сонячних батарей у зоні відчуження. - Ред.) буде застосована економічна складова. Це матиме реабілітаційний, соціальний і науковий ефект», - заявив він.

Разом з тим глава ради директорів компанії VIPIEMME SOLAR SRL Альберто Віолпі повідомив, що вже проведена велика попередня робота з підготовки до встановлення сонячних батарей на території зони відчуження.

За його словами, до робіт можна буде приступити протягом місяця, як тільки дозволять погодні умови.

Як раніше повідомляв ForUm, віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко вважає реальним збільшити до 15% частку альтернативної енергетики в Україні до 2020 року.

Яніна Ткачук,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162