Постанови Правління Національного банку України «Про заходи щодо діяльності банків і проведення валютних операцій» № 49, «Про механізм оперативної підтримки ліквідності банків» № 48, що набули чинності минулого тижня, позитивно впливають на стан валютного ринку України. Ринок адаптується до нововведень банківського регулятора, які є для нього «заспокійливими». Про це в інтерв'ю телеканалу «ТОНІС» заявив радник голови Національного банку України Валерій Литвицький.

«Зараз йде адаптація ринків до тих заходів, які ми запропонували, ви бачите тенденції спадні, вони торкнулися і безготівкового ринку, і готівкового ринку. Є свої особливості адаптації обох цих ринків, але з певним розривом у часі ці заходи заспокійливі, вони дають результати, що й надалі даватимуть відповідні результати», - сказав він.

За словами Литвицького, заходи, які здійснив Національний банк України, є вичерпними, проте, за необхідності, «в арсеналі є й інші».

«Ми завжди повинні відчувати ситуацію, бажано на кілька кроків уперед, щоб не йти за подіями, а робити деякі превентивні речі. Хвиля валютних спекуляцій приречена бути пригніченою тими заходами, які ми пропонуємо», - запевнив радник голови Національного банку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239