На проведення весняно-посівної кампанії в Україні знадобиться 50 мільярдів гривень. Про це, як передає кореспондент Forum'у, в.о. міністра аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк заявив у ході робочого візиту до села Бзів, що в Київській області.

«Сьогодні ми розрахували більш-менш нормальні і повні вимоги щодо технічного забезпечення, посівкового матеріалу, мінімального внесення добрива, засобів захисту, на що необхідно витратити щонайменше 2 тисячі гривень на гектар. Загалом на посівну кампанію нам необхідно близько 50 мільярдів гривень», - сказав в.о. міністра.

За словами Присяжнюка, Мінагрополітики фактично забезпечене коштами на весняно-посівну кампанію. Зокрема, сільгоспвиробництво сьогодні має близько 80% власних коштів.

В.о. міністра також зазначив, що Нацбанк дозволив міністерству пролонгувати прострочені кредити. «Їх не так багато, близько 10 мільярдів гривень. Але ця пролонгація дасть можливість ці кошти використовувати на необхідні потреби», - пояснив він

Також Присяжнюк зазначив, що Аграрний фонд та Державна продовольчо-зернова корпорація шляхом форвардного фінансування нададуть сільгоспвиробнику понад 8 мільярдів гривень.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

112