Паніка на валютному ринку, валютні спекуляції, в кінцевому рахунку, не вигідні самим спекулянтам, оскільки погіршення соціально-економічної ситуації, що слідуватиме за їхніми діями, впливає на їхній добробут. Про це в інтерв'ю телеканалу «ТОНІС» заявив радник голови Національного банку України Валерій Литвицький.

За його словами, валютна паніка вигідна не тільки валютним спекулянтам, але й учасникам «тіньового» ринку, а також політикам, які очікують, що розхитування економічної, валютної ситуації в країні «посилить їхні електоральні висхідні позиції».

«Гроші - це кров економіки. Якщо кров економіки не в нормальному стані, то у політиків є надія, що це призведе до погіршення стану всієї економіки. Але вони не знають, що з цією дестабілізацією робити. Зрештою, в довгостроковій перспективі це не вигідно нікому з наших співвітчизників», - сказав Литвицький.

Як раніше повідомляв ForUm, постановою № 49 Національний банк України ввів тимчасові обмеження на купівлю іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку за окремими операціями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

94