До міліції надійшло три заяви про зникнення осіб, інформація про яких міститься у «Списку зниклих на євромайдані», повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю столичного управління МВС.

«Майже всіх зниклих на євромайдані, списки яких постійно публікує сайт «Євромайдан SOS», знаходять родичі. Хтось із них просто втратив телефон і не зміг вийти на зв'язок. Є й такі, яких розшукує міліція за скоєння правопорушень, деякі перебувають під вартою. І тільки три заяви про зникнення осіб, що містяться у цьому списку, офіційно надійшли в міліцію. І то, їхні родичі не пов'язують зникнення з масовими акціями у центрі Києва», - заявили у міліції.

Станом на 12 лютого на сайті «Євромайдан SOS» повідомляється про 66 осіб, які нібито пішли на євромайдан і не повернулися додому.

Встановлено, що зазначена інформація не відповідає дійсності.

«Автори списку включають до нього неперевірені відомості, отримані з телефонних повідомлень громадян, які втратили зв'язок з родичами, і безпідставно вважають, що вони можуть бути на Майдані. У більшості випадків відомості про зниклих обмежуються зазначенням тільки імені і прізвища», - повідомили в УМВС.

На сьогодні міліція перевіряє всі викладені в Інтернеті факти про безвісти зниклих, більшість з яких - 43 людини - знайдені рідними.

У міліції підкреслили, що продовжують щодня проводити моніторинг сайту «Євромайдан SOS».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

366