За час керівництва в.о. міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка кількість сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів збільшилася на 30%.

Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив директор Союзу учасників сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів Василь Кононенко.

«Прискорення цієї роботи - відчутне. У попередні роки було підготовлено багато фахівців з питань реєстрації кооперативів, підготовки статутів, але не було практики - як працювати кооперативу. Досвід, набутий в рамках міжнародних проектів, у рамках діяльності українських кооперативів необхідно поширювати, і це важливий крок - перейти від юридичних питань реєстрації до безпосередньої діяльності», - наголосив Кононенко.

Експерт зазначив, що незважаючи на політичну ситуацію в країні, робочі групи продовжують законотворчу діяльність щодо підвищення функціонування сільськогосподарських кооперативів. У свою чергу директор департаменту економічного розвитку аграрного ринку Мінагрополітики Віталій Саблук наголосив на важливості діалогу між владою, територіальними громадами, кооперативними та громадськими об'єднаннями.

«Ми всіляко підтримуємо кооперативний рух, бо він дозволяє зайнятим одноосібникам інтегруватися в ринок, знайти своє місце», - зазначив Саблук. Чиновник заявив, що стратегія Міністерства, затверджена у вересні минулого року, передбачає створення умов для самовмотивованого розвитку всіх суб'єктів сільського господарського ринку і диференційований підхід держави до їх підтримки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

99