Львівська облрада 69 із 116 голосів затвердила бездефіцитний бюджет у сумі 6,413 млрд грн на поточний рік. Дохідна частина загального фонду становить 6,253 млрд грн, спеціальний фонд - 160,3 млн грн.

Загальний фонд видаткової частини становить 6,199 млрд, а спеціальний фонд - 213,7 млн грн.

Серед інших пунктів у видатковій частині облрада виділяє 1,107 млн грн на медичне обслуговування постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС. Таку ж суму планується витратити на програми міжнародної співпраці та євроінтеграції.

1 млн грн Львівська область виділяє для допомоги ветеранам УПА та політв'язням, а на програму соціального захисту багатодітних сімей лише 850 тисяч гривень. Для надання одноразової адресної допомоги реабілітованим законом жертвам політичних репресій виділено 2,55 млн гривень.

Спроба висловити недовіру губернатору Олегу Салу виявилася неефективною: на сесії 11 лютого опозиційним депутатам не вдалося зібрати більшість у раді.

На момент голосування у сесійній залі перебував 71 депутат, тоді як для результативного «імпічменту» потрібні голоси двох третин депутатського корпусу або 78 обранців.

Питання про недовіру голові ОДА від облради вимагає розглянути Комітет Майдану Львівщини. Під час сесії майданівці мітингували під будівлею облради, скандуючи протестні гасла. Однак акція противників чинної влади не мала якихось політичних наслідків і не мала впливу на підсумки голосування облради.

Це є переконливим свідченням того, що процес врегулювання політичної кризи у Львові успішно триває.

Нагадаємо, політичне протистояння в місті різко загострилося після того, як увечері 23 січня мітингувальники захопили будівлю Львівської ОДА і змусили губернатора області Олега Сала написати заяву про звільнення. Пізніше Сало заявив, що просить вважати його заяву недійсною, оскільки вона була написана під тиском протестувальників.

Супротивники влади, які зайняли будівлю Львівської облдержадміністрації, спершу відмовлялися пропускати працівників держустанови в будівлю. Починаючи з 29 січня протестувальники почали допускати працівників Львівської ОДА на робочі місця.

Ухвалення обласною радою бюджету регіону, розробленого обласною адміністрацією під керівництвом чинного губернатора, означає, що політичний процес на Львівщині остаточно повернувся в правове русло.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

150