У Москві вважають неприйнятною підміну справжнього демократичного волевиявлення в Україні «вуличною демократією» і переконані, що зміни в країні можуть здійснюватися тільки в рамках закону. Таку думку висловив глава МЗС Росії Сергій Лавров у статті, опублікованій в газеті «Комерсант», повідомляє РІА «Новости».

«Ситуацію, коли процес демократичного волевиявлення підміняється «вуличною демократією», коли думка кількох тисяч маніфестантів, які намагаються чинити силовий тиск на владу, видається за «глас народу», не можна назвати прийнятною»,- вважає міністр.

На думку Лаврова, розгойдування ситуації в державі, що знаходиться в центрі європейського континенту, навряд чи може відповідати чиїмось інтересам.

«Не можна не бачити, що в діях антиурядових сил в Україні все активніше проявляються націоналістичні, екстремістські настрої, антиросійська риторика певних кіл змикається з антисемітськими, расистськими закликами»,- заявив він.

За словами Лаврова, поряд з урядом та лідерами опозиції, яких підтримують західні держави, в Україні виникають інші, ніким неконтрольовані сили.

«Спроби заплющити на це очі, прагнення хоч би що було втиснути картинку того, що відбувається в шаблонні рамки - «хороша» опозиція проти «поганого» уряду - недалекоглядні, як, втім, і будь-які ігнорування реальності і недооцінка власних проблем, у тому числі тих, що відносяться до сфери міжетнічних і міжконфесійних відносин»,- вважає глава МЗС.

Як повідомляв ForUm, акції протесту на Майдані Незалежності в Києві тривають більше двох місяців. Протистояння між протестувальниками та правоохоронцями на вул. Грушевського триває з 19 січня.

6 лютого у Будинку профспілок в центрі Києва стався вибух, унаслідок якого було поранено двох людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

549