Європейський комісар з питань розширення і політики добросусідства Штефан Фюле здатний переконати українську опозицію перейти від жонглювання гаслами до конструктивного діалогу.

Про це заявив директор Інституту стратегічної політики Юрій Кочевенко.

«Є надія, що участь Фюле змусить опозицію, якщо вона не хоче дискредитувати себе в очах європейської спільноти, перейти від жонглювання гаслами до конструктивного діалогу», - вважає експерт.

На думку політолога, керівництво ЄС не влаштовує нинішня м'якотілість своїх представників у ситуації щодо врегулювання політичної кризи в Україні.

Кочевенко переконаний, що сполучною ланкою між владою та опозицією може стати Штефан Фюле.

Останній, за його словами, може переконати опозицію зайняти більш гнучку позицію в переговорах з владою.

«Європа чекає, поки всі сторони конфлікту не на словах, а на ділі продемонструють готовність до конкретних кроків, які дозволять почати вихід з тривалої кризи. ЄС не може не турбувати той факт, що майдан, який іменує себе «Євро» і виступав за європейську інтеграцію України, в її нинішньому стані по суті дискредитує для багатьох українців європейський вектор розвитку», - додав він.

Як повідомлялося, 11 лютого Фюле прибув в Україну, провів зустріч з представниками української опозиції. У ході переговорів, за словами Яценюка, опозиція з єврокомісаром обговорила питання, що стосуються бачення нової конституції України, нового складу Кабміну і програми дій та економічного розвитку країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211