Позачергового пленарного засідання Верховної Ради України на цьому тижні не буде. Про це кореспонденту Forum'у повідомив народний депутат від фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

За його словами, про це сьогодні на нараді у голови Верховної Ради Володимира Рибака домовилися керівники парламентських фракцій.

«Позачергового засідання не буде. Наша пропозиція не проводити засідання, оскільки нема чого розглядати, була підтримана незалежними депутатами, комуністами. І «Батьківщина», в особі народного депутата Сергія Саса, також згодна, що конституційну реформу потрібно проводити, дотримуючи всю повноту процедури. У меншості, біля розбитого корита, залишилися «Свобода» і «УДАР», - сказав він.

Чечетов наголосив, що сьогоднішня нарада була ініційована головами опозиційних парламентських фракцій. «Зустріч відбулася у зв'язку з листом лідерів опозиційних фракцій про проведення позачергового засідання. Але коли ми зібралися в кабінеті у Рибака, виявилося, що нам не буде чого розглядати в залі. Адже документа Конституції немає», - розповів нардеп.

Регіонал укотре заявив, що парламентська більшість не підтримує ідею повернення Конституції-2004 без дотримання всієї процедури. «Вкотре підкреслю, що повернутися до Конституції 2004 року можна лише законним способом, з дотриманням всієї конституційної процедури. І мови про одне тільки голосування бути не може. Потрібно проводити рішення депутатів через дві сесії, отримати вердикт Конституційного Суду», - резюмував Чечетов.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович погодився розпочати процес підготовки змін до Конституції України.

Представники парламентських фракцій узгодили графік опрацювання пропозицій щодо внесення змін до Конституції України.

10 лютого фракції ВР не змогли узгодити проект змін до Конституції, який передбачає повернення до парламентсько-президентської форми правління.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286