Віталія Кличка важко назвати яскравим оратором, тому йому доведеться серйозно підготуватися до дебатів з Віктором Януковичем, у якого значно більший політичний і ораторський досвід, вважає політичний експерт Володимир Цибулько.

«В українській політиці склалася досить дивна ситуація. Багатьом нашим політикам доводиться «на маршруті» освоювати навички публічної політики, і дебати не виняток», - сказав Цибулько.

Він додав, що неперевершеним демагогом і оратором з усіх українських політиків є Юлія Тимошенко, до рівня якої Кличку та Януковичу ще далеко.

Експерт нагадав, з якою іронією кілька років тому чекали дебатів між Віктором Януковичем і Віктором Ющенком: «Але це виявилася розмова рівних суперників. Кличко ще «сирий» політик для посад першого ешелону влади, але життя навчить».

Експерт зазначив, що на користь Януковича під час дебатів гратиме великий управлінський і ораторський досвід, у той час як Кличко в політиці - людина нова. Говорячи про ключові теми, на які можуть дискутувати Президент і лідер «УДАРу» в ході дебатів, Цибулько сказав, що найбільше суспільство хвилює - якою буде Україна після «майдану».

«Ці дебати повинні стосуватися найголовніших і найвизначальніших тем, які зараз хвилюють суспільство. Це зміни до Конституції, якою повинна бути Україна після «майдану», заліковування ран після «майдану», стабілізація в країні для її розвитку хоча б на найближче десятиліття. Зараз це найважливіші для суспільства теми», - сказав експерт.

Нагадаємо, більшість промов, проголошених зі сцени Майдану і на інших публічних виступах, Віталій Кличко читав з монітора планшетного комп'ютера або з аркуша, а українська мова у лідера «УДАРу» звучить із сильним російським акцентом. Через це його манеру мовлення часто порівнювали з українською мовою екс-прем'єра Миколи Азарова.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276