Конституційна асамблея не розробила жодного тексту змін до Основного Закону.

Про це заявив член Конституційної асамблеї, заступник голови Конституційного Суду України (2002-2005) і голова Центральної виборчої комісії (2007-2013) Володимир Шаповал.

«Хоча напрацювання Конституційної асамблеї є, особливо в останні місяці багато разів збиралася робоча група, до якої я входив, але кінцевий результат, який ми мали на виході, - це проект концепції, непоганий загалом, хоча деякі моменти були протиснуті і пролобійовані, але цей проект не був затверджений, планувалося 6 жовтня зібратися для того, щоб затвердити його, але в зв'язку з політичним моментом цього не відбулося», - зазначив він.

Шаповал наголосив, що «ніякого тексту конституційних змін Конституційна асамблея не напрацювала, були тільки ідеї, викладені приблизно на 20 сторінках у вигляді проекту концепції Конституції. Зрозуміло, що ці ідеї потрібно враховувати, але говорити про те, що ми маємо якийсь вихідний нормативний матеріал - не відповідає дійсності», повідомляє «УНІАН».

Також він зазначив, що «основна робота щодо розробки проекту закону про внесення змін до Конституції чи нової редакції Конституції в країні має бути проведена в парламенті, тому що тільки ВР уповноважена змінювати Конституцію або повністю її переформувати, і така можливість для неї передбачена».

Нагадаємо, Конституційна асамблея була створена указом Президента України від 12 травня 2012 року як спеціальний допоміжний орган при Главі держави.

Головною метою створення та діяльності Конституційної асамблеї є підготовка законопроектів про внесення змін до Конституції України.

До складу асамблеї увійшли 95 осіб. Серед них - представники фракцій та груп Верховної Ради, партій, Національної академії наук, національних галузевих академій та академічних наукових установ, інших наукових установ і вищих навчальних закладів, профільних громадських організацій та незалежних експертно-аналітичних центрів. Представники опозиції відмовилися брати участь у роботі асамблеї.

21 червня 2013 року Конституційна асамблея прийняла за основу проект концепції змін до Конституції і взяла його на доопрацювання

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

417