Кабінет Міністрів України не планує запроваджувати особливий режим на вулицях Києва. Про це заявила міністр юстиції Олена Лукаш в коментарі журналістам.

Зокрема, коментуючи інформацію в ЗМІ про те, що Кабмін має в планах запровадження особливого режиму на центральних вулицях Києва, міністр заявила, що подібне питання не порушується.

Лукаш зазначила, що в цій ситуації ЗМІ спробували зробити ажіотаж, спираючись на постанову уряду про встановлення правоохоронного режиму в центрі столиці, ухвалену кілька тижнів тому, повідомляє «УНІАН».

Лукаш наголосила, що ця постанова жодним чином не впливає на правовий статус мешканців столиці та правоохоронців. За її словами, тут йдеться лише про додаткову охорону держоб'єктів.

Нагадаємо, 11 лютого в ЗМІ з'явилася інформація, що з наступного тижня планують застосувати особливий режим пересування в центрі Києва. На затвердження Кабінету Міністрів передано «перелік територій та вулиць у Києві, на яких застосовують додаткові заходи захисту безпеки громадян».

Заступник міністра внутрішніх справ України Віктор Ратушняк, який відповідає за громадську безпеку, категорично спростував інформацію про можливість запровадження спеціального пропускного режиму в центральну частину Києва після 17 лютого, коли закінчується термін дії так званого закону про амністію».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

385