Україна і Королівство Саудівська Аравія планують розширити співпрацю в аграрному секторі. Про це йшлося на зустрічі міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Саудівська Аравія в Україні Джудією Алхазалом.

«Саудівська Аравія залишається для України важливим торговим партнером в аграрній сфері. Ми вже успішно експортуємо на цей ринок зернові, соняшникову олія, яйця. І Україна може збільшити поставки цих груп товарів у Саудівську Аравію. Це єдиний ринок серед країн Близького Сходу, який залишається закритим для нашої курятини. Тому пропоную якомога швидше вирішити всі необхідні питання для відкриття поставок м'яса птиці в Саудівську Аравію», - зазначив Присяжнюк.

За словами міністра, необхідно зняти заборону на ввезення м'яса птиці, введену в 2008 році. Офіційне звернення з цього питання було направлено Держветфітослужбою України саудівській стороні.

Також міністр додав, що перспективним залишається співпраця України і Саудівської Аравії в такому напрямі тваринництва, як вівчарство. Зокрема, це створення на території України підприємств з вирощування молодняка овець для експорту в Королівство.

У свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Саудівська Аравія в Україні подякував за співпрацю та наголосив на необхідності його поглиблення.

Також сторони обговорили питання, пов'язані з проведенням 25-26 березня 2014 року в Саудівській Аравії чергового засідання Міжурядової українсько-саудівської комісії з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва.

У 2013 році двостороння торгівля сільськогосподарською продукцією між Україною та Саудівською Аравією становила 428 млн доларів. З них злаки - 356 млн дол., соняшникова олія - 69 млн дол., яйця птиці - 1,5 млн дол. т.д.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207