Якщо лідери парламентської опозиції не виконають вимоги Майдану щодо обмеження повноважень президента в рамках конституційної реформи, то Кличку, Яценюку і Тягнибоку доведеться воювати з новою хвилею опозиціонерів, що з'явилися в ході акцій протестів.

Таку думку висловив Володимир Цибулько, коментуючи небажання партії «УДАР» та її лідера Віталія Кличка вносити зміни до Конституції, які обмежили повноваження Президента, як цього вимагають активісти Майдану.

«Ту прірву, яка існує між Майданом і лідерами парламентської опозиції, подолати вже неможливо. Сьогодні це просто паралельні політичні світи. І цей злам у відносинах між парламентською опозицією і Майданом провокуватиме їх на війну з новою хвилею опозиціонерів, що з'явилися в ході акцій протестів. Політикам доведеться уже воювати не стільки з владою, скільки з представниками цієї нової хвилі - це і Правий сектор, Демократичний альянс та інші. Заради власного порятунку опозиціонерам з парламенту вигідніше домовлятися із владою, ніж з активістами Майдану», - сказав Цибулько.

Експерт розкритикував пропозицію представників парламентської опозиції повернутися до тексту Конституції зразка 2004 року, оскільки це лише створить нові проблеми через недосконалість старої політичної моделі.

«Зараз опозиція наполягає на механічному поверненні до тексту Конституції 2004 року. Але тут сума ризиків не менша, ніж підготовка нової версії Конституції. Механічне повернення до Конституції 2004 року автоматично поверне і її недоліки, які полягають у недосконалості розподілу владних повноважень у системі влади, зокрема розподіл повноважень центру та регіонів. Тому механічне перенесення норм Конституції-2004 - це хороший спосіб для лідерів парламентської опозиції знайти компроміс з Майданом, але це не вирішення нинішніх політичних проблем, а створення нових. Тому поспішна зміна Конституції, щоб залагодити нинішню політичну кризу, несе нові ризики», - сказав Цибулько.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237