Політичний фактор в економіці повинен бути знятий. Про це, як передає кореспондент Forum'у, відкриваючи засідання уряду, заявив виконуючий обов'язки прем'єр-міністра України Сергій Арбузов.

«Ми повинні зняти політичний фактор в економіці. Влада пішла назустріч - закон про амністію прийнято. Сподіваюся, цієї неділі порядок і закон пануватимуть на вулицях країни», - сказав він.

В.о. прем'єр-міністра переконаний, що переговорний процес між владою і представниками опозиції необхідно продовжувати.

Також Арбузов підкреслив, що першочергове завдання місцевих органів влади на сьогодні - затвердження місцевих бюджетів, тому всі захоплені будівлі облдержадміністрацій повинні бути звільнені найближчим часом.

Як повідомляв ForUm, 29 січня Верховна Рада прийняла закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб у зв'язку з подіями, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

31 січня Президент України Віктор Янукович підписав цей закон. 1 лютого документ був опублікований. У разі якщо мітингувальники не виконають вимоги, прописані в законі, він втратить чинність 17 лютого.

На зустрічі з опозицією Президент України Віктор Янукович погодився розпочати процес підготовки змін до Конституції України, а також запропонував Арсенію Яценюку посаду прем'єр-міністра України.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126