Слідство розглядає кілька версій вбивства судді Автозаводського районного суду Кременчука Олександра Лободенка, основна - вбивство у зв'язку з його професійною діяльністю. Про це повідомляє Управління зв'язків з громадськістю МВС України.

«Слідством розглядається кілька робочих версій, основна з яких - скоєння вбивства у зв'язку з професійною діяльністю потерпілого. Загиблий суддя нещодавно обирав запобіжний захід кільком учасникам протестних акцій. Вони брали участь у захопленні будівлі міської ради у січні цього року», - йдеться в повідомленні.

У міліції зазначили, що напад стався напередодні увечері неподалік від будинку, в якому мешкав суддя. «Двоє злочинців зробили кілька пострілів у спину судді. На місці вилучено залишки патронів до гладкоствольної зброї», - зазначили в МВС.

Як раніше повідомляв ForUm, 11 лютого у Кременчуці невідомий вистрілив у суддю Автозаводського райсуду. О 01:40 середи, 12 лютого, він помер у лікарні.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 379 Кримінального кодексу України (посягання на життя судді, пов'язане зі здійсненням правосуддя).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

275