Учню московської школи №263, який влаштував стрілянину, висунуто звинувачення у вбивстві двох осіб, замаху на вбивство і захопленні заручників, повідомляє прес-служба Слідчого комітету Російської Федерації.

«Зокрема, підлітку приписуються пп. «а», «б», «к» ч. 2 ст. 105, ч. 3 ст. 30 та пп. «а» і «б» ч.2 ст. 105, ч. 4 ст. 206 КК РФ (вбивство двох осіб, вбивство, скоєне у зв'язку із здійсненням особою своєї службової діяльності, замах на вбивство, захоплення заручників). Обвинуваченому призначена судова комплексна психолого-психіатрична експертиза. Проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин злочину», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 3 лютого 2014 року старшокласник школи №263 прийшов до своєї школи з рушницею. Там він захопив й утримував у заручниках учнів 10 «а» класу і вистрілив у вчителя географії Андрія Кирилова, 1984 року народження. Педагог помер на місці події. На виклик шкільного охоронця приїхали співробітники поліції. Коли поліцейські увійшли в школу, підліток відкрив стрілянину в їхню сторону, поранивши старшого сержанта Володимира Крохіна, і застреливши прапорщика Сергія Бушуєва.

Як раніше повідомляв ForUm, під час допиту старшокласника слідчі з'ясували, що злочин він розпланував заздалегідь. Учень московської школи був відмінником і йшов на золоту медаль.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143