Українська влада не розглядає силові варіанти вирішення кризи в країні, запевняє в.о. міністра закордонних справ України Леонід Кожара.

«На сьогодні українська влада не розглядає ніяких силових сценаріїв, і ми сподіваємося, що такі сценарії не розглядаються і з боку опонентів», - сказав він журналістам у середу в Києві під час заходів у зв'язку з роковинами смерті колишнього міністра закордонних справ України Геннадія Удовенка, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він підкреслив, що Президент України Віктор Янукович та уряд демонструють свою відкритість у контексті врегулювання ситуації. Разом з тим, за словами в.о. глави зовнішньополітичного відомства, в країні спостерігаються прояви екстремізму, а також звучать радикальні гасла.

«Ми вважаємо, що опозиція, якщо вона контролює певні процеси, повинна відмежуватися від таких груп», - сказав Кожара.

В.о. глави МЗС висловив надію, що шляхи вирішення кризи в країні рано чи пізно будуть знайдені в процесі переговорів між владою та опозицією.

Нагадаємо, акція протесту на Майдані Незалежності у Києві триває більше двох місяців. Протистояння між учасниками протесту та правоохоронцями на вул. Грушевського триває з 19 січня. Перемир'я там триває вже третій тиждень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140