У Закарпатській області правоохоронці затримали двох зловмисників, які вкрали 55 метрів рейок на загальну суму близько 18 тис. грн, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.
 
«В єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про два факти крадіжки верхньої будови колії на перегоні «Батєво-Ясень», які сталися в грудні 2013 р. та січні поточного року», - наголошується в повідомленні.
 
Співробітники транспортної міліції в ході розслідування фактів крадіжки рейок вийшли на слід осіб, які зробили демонтаж колії. В результаті проведених заходів правоохоронці встановили, що до скоєння крадіжок були причетні 39-річний та 34-річний мешканці сусідніх зі станцією «Батєво» населених пунктів.
 
У будинках зазначених осіб були вилучені 34 обрубки рейок, загальною довжиною 55 м, а також газовий і кисневий балони та різаки, за допомогою яких рейки були демонтовані.
 

Як з'ясувалося, безробітні чоловіки зазвичай збирали металеві предмети на звалищах, а цього разу, озброївшись інструментом, вирішили демонтувати деталі залізниці, а потім здати їх у пункт прийому металобрухту.

Згідно з повідомленням МВС, злочинці понесуть покарання відповідно до ч. 2 ст. 185 КК України (Крадіжка), яка передбачає покарання у вигляді арешту на строк від 3 до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264