Питання передачі Києву громадянина України, який намагався перенаправити літак у Сочі, вирішуватиметься після пред'явлення йому звинувачень турецькою стороною. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, під час брифінгу заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Зараз триває слідство, яке ведуть правоохоронні органи Туреччини. Думаю, ми повинні дочекатися офіційних звинувачень, оскільки чоловік був затриманий на території Туреччини і літак належить турецьким авіалініям», - зазначив представник МЗС.

За його словами, кримінальне провадження також було відкрито і в Україні, тому питання подальшої долі українця вирішуватиметься й українськими правоохоронцями.

Перебийніс підкреслив, що наразі українець перебуває у в'язниці Стамбула. Жодних скарг на умови утримання й стан здоров'я у нього немає. Йому надані перекладач та адвокат.

Як раніше повідомляв ForUm, 7 лютого українець, мешканець міста Харкова, 1969 р.н., намагався захопити у повітрі літак турецької авіакомпанії рейсом «Харків-Стамбул», погрожуючи скоїти вибух на борту.

10 лютого суд у Стамбулі заарештував українця.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

273