Коли владі та опозиції вдасться досягти широкого компромісу для врегулювання політичної кризи в країні, захід може надати свого роду карт-бланш на силові дії відносно найбільш радикальних учасників акцій протесту.

Таку думку висловив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

Він додав, що зараз захід виступає категорично проти силових дій як з боку влади, так і з боку опозиції і засуджує прояви екстремізму.

«Поки не з'явиться перспектива великого компромісу між владою та опозицією, захід не дасть владі карт-бланш на силовий розгін Майдану. Це цілком природно. Всім хочеться, щоб політична ситуація в Україні стабілізувалася ненасильницьким шляхом. Цього можна досягти, якщо є розуміння компромісу. Зараз є лише елементи цього компромісу: конституційна реформа, ще щось з приводу уряду і так далі», - сказав Погребинський.

У випадку ж досягнення політичних домовленостей щодо врегулювання політичної ситуації, захід може погодитися на розгін екстремістськи налаштованих активістів протестного руху, якщо вони не припинять свої дії.

«Досі немає чітко окресленої системи політичних домовленостей. Але коли вона з'явиться, якщо радикали і надалі чинитимуть насильницькі дії під час політичних протестів, тоді карт-бланш від заходу на розгін Майдану може бути», - припустив експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

470