Пілотний проект заготівельно-збутової мережі «Рідне село» довів свою ефективність та успішність, тому тепер він переходить на постійну основу і в його рамках буде сформована заготівельно-збутова мережа сільгосппродукції, яка охопить більшість сіл і міст. Про це повідомив в.о. міністра аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк у ході прес-конференції.

Кілька років тому Міністерство аграрної політики та продовольства презентувало соціальну ініціативу «Рідне село». Вона передбачала розвиток сільгоспкооперації, навчання сільських і селищних голів, а також створення заготівельно-збутової мережі сільгосппродукції і т.д. Останнє означало, що одноосібники, фермери й кооперативи отримають прямий і альтернативний канал збуту своєї сільгосппродукції. У свою чергу, мешканці міст зможуть купувати якісну селянську продукцію за доступною ціною. Пілотний проект заготівельно-збутової мережі реалізовувався у Києві і довів свою ефективність. Тому його було вирішено перевести на постійну основу й охопити ним всю територію України.

«Заготівельно-збутова мережа «Рідне село» не тільки забезпечує селян прямим та альтернативним каналом збуту, але і дає жителям міст можливість придбати якісну продукцію за доступною ціною. Зараз пілотний проект мережі завершив свою роботу. Він довів ефективність та успішність, тому переходить на постійну основу, і ми його плануємо втілити в життя по всій країні», - повідомив Присяжнюк.

За словами міністра, цей проект охопить більшість сільських населених пунктів. Також до проекту будуть залучені і міста з населенням понад 50 тисяч осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202