У Росії затримали останню учасницю злочинного угруповання, яке продавало в рабство сиріт із Дніпропетровської області.

Як повідомляє прес-служба Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України, українських сиріт і безпритульних переправляли до Москви для жебракування.

Жінка зустрічала постраждалих уже на території сусідньої країни, де забирала їхні документи і повністю контролювала.

Інших двох фігурантів ще влітку викрили співробітники управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в Дніпропетровській області.

Організували нелегальний бізнес безробітні жителі Кривого Рогу у 2010 році.

«Тривалий час не потрапляти у поле зору правоохоронців їм вдавалося завдяки вимогливому підбору жертв, адже «клієнтами» угруповання ставали колишні вихованці шкіл-інтернатів для дітей-сиріт і безпритульні - мешканці будинку нічного перебування, яких у разі зникнення ніхто не шукав», - повідомили в міліції.

Двох ділків затримали на «гарячому» під час чергової спроби вивезти потягом двох місцевих жителів у Росію із залізничного вокзалу Кривого Рогу. Під час обшуку в квартирі організатора групи вилучили свідоцтва про народження, паспорти громадян України, трудові книжки, а також інші документи, видані на імена різних осіб.

Третя спільниця була оголошена у міждержавний розшук. Як з'ясувалося, жінка ховалася від правоохоронців на території Російської Федерації.

Наразі вона заарештована, розпочато процедуру екстрадиції. Зловмисниці буде повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262