Україна поділяє більшість підходів, визначених у висновках Ради ЄС щодо врегулювання політичної кризи. Про це Forum'у повідомили в Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

«В Україні взяли до уваги схвалені 10 лютого висновки Ради ЄС у закордонних справах. Відмічаємо в цілому збалансовану та конструктивну позицію Євросоюзу щодо оцінки подій в Україні та подальшого розвитку відносин між Україною та ЄС на основі всебічного діалогу і взаємодії», - йдеться у повідомленні.

У МЗС також зазначили, що уряд України поділяє більшість зазначених у висновку підходів для врегулювання політичної кризи в країні, а саме: знаходження демократичного рішення шляхом мирного діалогу, утримання усіх сторін від насильства і радикальних дій, дотримання основоположних прав і свобод людини, підтримання мирного характеру демонстрацій.

У міністерстві в черговий раз запевнили у незмінності курсу України на європейську інтеграцію, в основі якого лежить здійснення суспільно-політичних і соціально-економічних реформ з метою наближення до європейських стандартів.

«У цьому контексті важливі кроки, що вживаються Євросоюзом разом з міжнародним співтовариством і міжнародними фінансовими інститутами з метою надання відповідної підтримки», - зазначили у МЗС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

300