Внесення змін до Конституції має відбуватися згідно з Основним Законом та чинним законодавством.

На це звернув увагу народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Володимир Олійник в ефірі телеканалу ICTV, повідомили в прес-службі партії.

Політик зазначив, що пропозиції про внесення змін до Конституції потребують узгодження та винесення на розгляд ВР відповідно до процедури, передбаченої в Основному Законі. Разом з тим він звернув увагу на те, що зараз представники опозиції не можуть зійтися на єдиному варіанті цього документа і тому між опозиційними фракціями існують розбіжності.

Олійник звернув увагу на те, що «якщо ми виходимо на зміни в Конституцію, то ці зміни повинні дозволити згодом переформатувати владу за принципом не змінити обличчя і прізвища, а змінити баланс влади... Тоді люди будуть вірити, що їхній наступний вибір буде більш ефективним».

Однак, на думку депутата, «повернення до Конституції 2004 року неконституційним способом - це авантюра».

Говорячи також про проведення позачергової сесії, депутат, звертаючись до представників опозиції, зазначив: «У нас з вами є готовий проект (змін до Основного Закону)? Чи ми знову зберемося й оголосимо перерву? Це ж неправильно, ми повинні з вами мати узгоджений проект. Тоді як в опозиційних сил його немає».

Політик вважає, що у питанні внесення змін до Конституції, також необхідно звернути увагу і на напрацювання Конституційної асамблеї.

«Якщо вносити зміни (до Конституції - Ред.), то конституційним способом. І, якщо ми об'єднаємо зусилля, раніше вересня це зробити не вийде. Нам необхідно діяти так, як прописано в Конституції України», - зазначив Олійник.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207