Міністерство аграрної політики та продовольства торік намагалося виконати всі завдання, поставлені перед ним Президентом. Про це повідомив в.о. міністра аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк під час прес-конференції в «Укрінформі».

«У 2013 році робота Мінагрополітики була спрямована на виконання завдань Програми економічних реформ Президента України Віктора Януковича і, відповідно, Національного плану дій, а також Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки. Ми працювали за основними напрямами завдань, поставлених Главою держави. А це і забезпечення продовольчої безпеки, і нарощування експортного потенціалу, розвиток базових галузей сільського господарства, розвиток інфраструктури аграрного ринку, стабілізація цінової ситуації на продовольчому ринку, дерегуляція підприємницької діяльності та поліпшення інвестиційного клімату, соціально-економічний розвиток сільських територій», - повідомив в.о. міністра.

За його словами, торік завдяки роботі відомства та аграріїв вдалося закласти міцний фундамент для подальшого розвитку аграрної галузі.

«У 2013 році валове виробництво сільгосппродукції становило більше 253 млрд гривень, а його обсяг зріс на 13,7%. До зведеного бюджету від підприємств АПК надійшло 47 мільярдів гривень. Що стосується розвитку базових галузей сільського господарства, то дуже високий показник приросту продемонструвала галузь рослинництва - понад 18%. Аграрії зібрали рекордний урожай - 63 млн тонн. У тваринництві, досить складної та проблемної галузіі, досягнута стабілізація і зростання майже на 5%», - зазначив глава відомства.

Що стосується нарощування експортного потенціалу, то міністр нагадав, що в поточному маркетинговому році експорт зерна може скласти до 33 мільйонів тонн.

«Інфраструктура аграрного ринку повинна відповідати експортним амбіціям України. Я переконаний, що активний розвиток річкових елеваторів буде забезпечувати підвищення конкурентоспроможності вітчизняної сільгосппродукції і сприяти розвантаженню автошляхів та залізниці», - зазначив глава міністерства.

Присяжнюк також розповів про результати реалізації Програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

«Її виконання торік дозволило створити 7,6 тисячі нових робочих місць в аграрному секторі і забезпечити надходження інвестицій у розвиток галузі в обсязі понад 12 мільярдів гривень. Також у рамках Програми у 2013 році було введено в експлуатацію 98 об'єктів у різних регіонах України», - підсумував в. о. міністра.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178