18 автомайданівців, яким оголошено підозру в організації масових заворушень, можуть амністувати. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

«Всі вони підозрюються в організації масових заворушень, за це правопорушення передбачена ст. 294 КК України», - сказав прокурор Київської області Михайло Витязь.

За його словами, якщо будуть виконані всі вимоги закону про звільнення від кримінальної відповідальності, цих громадян амністують.

«По-перше, мають бути звільнені всі захоплені під час акцій протесту будівлі або приміщення органів державної влади та місцевого самоврядування, допущені до своїх робочих місць ті, хто там працює, і зняті будь-які інші перешкоди для належного функціонування приміщень органів влади. По-друге, розблоковані транспортні комунікації на вулиці Грушевського у Києві. І, по-третє, розблоковані інші вулиці, площі, провулки, бульвари, як у Києві, так і в інших населених пунктах України», - додав прокурор.

Витязь зазначив, що ця вимога не стосується тих місць, де проходять мирні акції протесту.

Прокурор області також підкреслив, що наразі частина підозрюваних у зазначених провадженнях перебуває під домашнім арештом, решта - під вартою.

«У слідства достатньо доказів того, що саме ці особи брали активну участь у масових заворушеннях», - підсумував Витязь.

Як повідомляв ForUm, 29 січня Верховна Рада прийняла закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб у зв'язку з подіями, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

31 січня Президент України Віктор Янукович підписав цей закон. 1 лютого документ був опублікований. У разі якщо мітингувальники не виконають вимоги, прописані в законі, він втрачає чинність 17 лютого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186