Оприлюднені записи телефонної бесіди заступника держсекретаря США Вікторії Нуланд і посла США в Україні Джеффрі Пайетта, в якій вони вирішували питання щодо внутрішньої політики України, зайвий раз підтверджують, що Захід не зацікавлений у самостійній політиці Києва й активно в неї втручається. Про це сказав політолог Юрій Кочевенко.

«Оприлюднений запис розмови між Вікторією Нуланд і Джеффрі Пайеттом здивував, мабуть, лише найбільш наївних. Це просто не більше, ніж документальне підтвердження і без того досить очевидних фактів. Ми в черговий раз отримали підтвердження неприйняття основними геополітичними гравцями України як повноцінного суб'єкта міжнародної політики. Нас хочуть бачити лише об'єктом. І треба сказати - чимало для цього роблять», - сказав Кочевенко.

Політолог додав, що самостійні кроки української влади, які захищають національні інтереси, сильно дратують Захід, унаслідок чого зараз країну намагаються зіштовхнути у громадянське протистояння.

«Раніше, відмовившись підписати асоціацію з ЄС, Україна чи не вперше в новітній історії отримала шанс зіграти в гру, «коли граєш ти, а не грають тебе». Але варто було українській владі проявити мінімальну геополітичну самостійність, як вона тут же отримала жорстку, вибачте за жаргонне слово, «обратку», завдання якої, використовуючи останні досягнення в технології маніпуляції масовою свідомістю, зіштовхнути нашу країну до сербсько-лівійсько-єгипетського сценарію і не допустити утвердження України як самостійної сильної держави, яка відстоює на міжнародній арені, насамперед, свої власні інтереси», - пояснив експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

351