Перший заступник глави Адміністрації Президента Андрій Портнов закликає опозиційні парламентські фракції окреслити узгоджений варіант внесення змін до Конституції України, оскільки позиції «Батьківщини» і «УДАРу» відрізняються.

Про це він заявив у коментарі «Укрінформу».

«Фракції «УДАР» і «Батьківщина» запропонували зовсім різні варіанти змін, які кардинально відрізняються один від одного... Ми закликаємо наших партнерів з опозиції зібратися і знайти спочатку єдиний компроміс щодо проекту пропонованих змін усередині своїх фракцій», - підкреслив Портнов.

У той же час він зазначив, що опозиція на сьогодні відмовилася від ідеї повернення до Конституції 2004 року, оскільки в наданих письмових пропозиціях пропонуються тільки зміни до чинного Основного закону.

«Парламентська опозиція відмовилася від ідеї повернення до Конституції 2004 року, оскільки в своїх письмових пропозиціях, поданих нам, наші колеги з опозиції пропонують не повернення до Конституції 2004 року, а десятки нових змін до чинного Основного закону», - сказав перший заступник глави АП.

За його словами, ці зміни передбачають створення нових органів влади, перерозподіл повноважень між існуючими і додавання нових функцій різним інститутам влади.

Портнов зазначив, що влада готова продовжити спільну роботу з опозицією, щойно там дійдуть єдиної думки. «Наступним кроком ми попросимо наших європейських колег, зокрема Венеціанську комісію, максимально швидко, наскільки це можливо, провести експертизу запропонованих змін», - додав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221