Австрійський європарламентар від соціал-демократів Йорг Ляйхфрид вважає, що помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд після висловлювань на адресу Європейського Союзу щодо України повинна піти у відставку.

«Вікторія Нуланд має піти у відставку після цих зауважень, інакше переговори про угоду ЄС-США щодо вільної торгівлі повинні бути припинені», - заявив депутат, пише Washington Post.

Крім того, видання повідомляє, що, за словами прес-аташе канцлера Німеччини Ангели Меркель Крістіана Вірца, вона назвала висловлювання Вікторії Нуланд «абсолютно неприйнятним» і повністю підтримала роботу представника ЄС Кетрін Ештон, главу зовнішньополітичного відомства ЄС щодо пошуку виходу з політичної кризи в Україні.

«Канцлер вважає ці зауваження абсолютно неприйнятними і хоче підкреслити, що пані Ештон робить відмінну роботу», - сказав Вірц.

Як відомо, в Інтернеті з'явився аудіозапис телефонної розмови між помічником держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторією Нуланд і американським послом у Києві Джеффрі Пайеттом про те, хто з лідерів української опозиції повинен потрапити в новий уряд країни. За словами Нуланд, Сполученим Штатам вигідна кандидатура Арсенія Яценюка на посаді прем'єр-міністра України. У цій же розмові Нуланд висловила надію, що ООН допоможе США «провчити ЄС».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183