В Україні забезпечений проїзд до всіх населених пунктів, повідомили Forum'у в прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

У міністерстві зазначили, що для ліквідації наслідків негоди в посиленому цілодобовому режимі працюють комунальники, дорожники, рятувальники та інші служби.

«За останні 2 доби ще в 10 населених пунктах відновлено електропостачання, зокрема, ремонтні роботи повністю завершені в Миколаївській області. Ремонтно-відновлювальними бригадами за цей час підняті 267 опор ліній електропередач», - йдеться в повідомленні.

«Зараз тривають роботи у 15 населених пунктах Одеської області, яка була епіцентром негоди і її система електропостачання зазнала найбільшої шкоди, від сильного вітру впали опори, хуртовинами замело під'їзди до них, через налипання мокрого снігу й обледеніння були обірвані лінії електропередач. Щоб повернути жителям Одеської області електроенергію, у посиленому режимі працюють 119 бригад енергетиків, до яких входять 646 працівників і 224 одиниці спецтехніки. В регіон перекинуті додаткові ремонтно-відновлювальні бригади з Херсона, Кіровоградської області. Уряд робить усе можливе, щоб відновити електропостачання до будинків людей», - сказав міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник.

За інформацією «Укравтодору», наразі забезпечено проїзд транспорту на всіх доріг державного значення. Зокрема, вчора, 9 лютого, дорожниками була розчищена остання дорога державного значення Т-05-08 Донецьк-Новоазовськ-Седове, де через великі снігові замети заввишки 3-4 метри було обмежено рух транспорту.

Всього з початку ускладнення погоди службами «Укравтодору» розчищено 32 дороги державного значення, де рух транспорту був закритий, ускладнений або обмежений, а саме: у Волинській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Чернівецькій, Донецькій, Запорізькій і Миколаївській областях.

Також, за інформацією відомства, були розчищені проїзди до 829 населених пунктів у 9 регіонах: Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Кіровоградській, Одеській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Львівській та Волинській областях.

Щодня для розчистки доріг від снігових валів було задіяно до 3 тис. працівників і до 1400 одиниць дорожньої техніки. У тому числі - до 80 роторних снігоочисників, 120 навантажувачів, 45 бульдозерів, 110 автогрейдерів.

За даними Мінрегіону, для сталої роботи систем життєзабезпечення та ліквідації наслідків негоди в межах населених пунктів у регіонах працює 2 тис. одиниць комунальної техніки, а також використовується 20 тис. тонн піщано-соляної суміші на добу.

Всього з початку сильних морозів у результаті ускладнення погодних умов було знеструмлено 1605 населених пунктів у 17 регіонах. Але за рахунок чіткої координації роботи всіх служб, більшість поривів оперативно ліквідовувалися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164