Закон про амністію виконується українською владою послідовно і повною мірою. Про це в інтерв'ю телеканалу «Рада» заявив голова парламенту України Володимир Рибак, повідомили Forum'у в прес-службі ВР.

Він повідомив, що звернувся до генерального прокурора з проханням проінформувати керівництво парламенту щодо цього питання, тому що «є заяви деяких лідерів радикальних угруповань Майдану, що закон про амністію не виконується».

«За інформацією, яка надійшла вчора, йде послідовне звільнення затриманих під час сутичок і протистояння», - сказав Рибак. Він зазначив, що, за повідомленням самих опозиціонерів, затриманими залишаються близько 50 осіб, а понад 200 людей уже вийшли на волю з місць, де вони утримувалися.

Керівник парламенту висловив переконання, що всі, хто перебуває за ґратами за участь в акціях, будуть звільнені, кримінальне переслідування буде завершено, «щоб нікого не переслідували слідчі органи».

При цьому Рибак зазначив, що мітингувальники також повинні виконувати свої зобов'язання: розблокувати приміщення державних установ, обласних адміністрацій, вулицю Грушевського. «Влада та органи місцевого самоврядування повинні працювати», - зазначив він.

Свої зобов'язання щодо виконання закону про амністію повинні виконати обидві сторони - як влада, так і опозиція, підсумував Рибак.

Як повідомляв ForUm, 29 січня Верховна Рада ухвалила закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб у зв'язку з подіями, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

31 січня Президент України Віктор Янукович підписав цей закон. 1 лютого документ був опублікований.

За даними прокуратури Києва, норми цього закону застосовані до 15 осіб, які притягалися до кримінальної відповідальності за злочини, пов'язані із силовим протистоянням з правоохоронцями в листопаді-грудні минулого року.

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що під дію закону «Про внесення змін до Закону України про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» підпадають 259 людей, які порушили громадський порядок під час масових акцій у Києві в січні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222