В ході розгляду питання про внесення змін до Конституції може виникнути необхідність проведення референдуму. Про це, як повідомляє прес-служба Верховної Ради України, голова парламенту Володимир Рибак заявив в інтерв'ю телеканалу «Рада».

«Неможливо ухвалити зміни до Конституції за один день, - вважає він. - Їх потрібно ухвалювати згідно із законодавством та відповідно до Конституції України, де чітко розписано, що треба робити».

При цьому Рибак не виключив, що деякі питання потрібно буде винести на референдум.

Керівник парламенту вказав на розбіжність позицій опозиційних фракцій щодо внесення змін до Конституції.

«Є розбіжності між позицією фракцій «УДАР» і «Батьківщина», фракція «Свобода» каже, що підтримує «Батьківщину», але узгоджених дій немає, пропозицій немає. Сьогодні новий тиждень, і ніхто над Конституцією не працює», - зазначив він.

Голова парламенту також заявив, що не можна ставити розгляд соціально важливих законопроектів у залежність від внесення змін до Основного закону. Рибак підкреслив, що в парламенті зареєстровано 2100 законів від різних суб'єктів законодавчої ініціативи, 700 законопроектів розглянуті комітетами, в тому числі ті, які потребують першочергового розгляду.

«Але Верховну Раду сьогодні перетворюють на якийсь мітинг, куди можна прийти помітингувати, а потім піти займатися своїми проблемами», - підсумував Рибак.

Нагадаємо, раніше на зустрічі з опозицією Президент України Віктор Янукович погодився розпочати процес підготовки змін до Конституції України.

Представники парламентських фракцій узгодили графік опрацювання пропозицій щодо внесення змін до Конституції України.

Сьогодні, 10 січня, засідання робочої групи уповноважених представників депутатських фракцій для напрацювання узгодженого законопроекту про внесення змін до Конституції України не відбудеться.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238