Заборгованість Києва за спожитий газ станом на 29 січня склала 3,6 млрд грн. Про це повідомив директор департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації (КМДА) Дмитро Новицький.

На апаратній нараді КМДА в понеділок, присвяченій питанням проведення опалювального сезону в столиці, він повідомив, що згідно з постановою Кабінету Міністрів у державному бюджеті передбачена субвенція Києву на погашення різниці в тарифах на теплову енергію в сумі 3,194 млрд грн.

За його словами, на даний момент погоджено погашення цієї суми в 2 млрд грн за спожитий газ.

«Ми очікуємо, що найближчим часом ця заборгованість буде погашена, але залишається 1,5 млрд грн і шукати, як їх погасити», - підкреслив Новицький.

Так, за його словами, джерелом погашення цієї заборгованості може стати заборгованість ЖЕКів, яка наразі становить 838 млн грн, причому 576 млн грн - це заборгованість населення, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Новицький також наголосив, що районні держадміністрації звертаються щодо стягнення боргів з населення, однак «ефективність дуже низька».

При цьому директор департаменту нагадав, що поточна оплата населення за комунальними платежами найвища у Голосіївському районі (101%) та найнижча - у Шевченківському районі (65%).

Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, відповідаючи на запитання, яким чином будуть погашатися решта 1,5 млрд грн заборгованості за спожитий газ, зазначив, що згідно з постановою Кабміну залишається ще близько 600 млн грн для погашення різниці в тарифах.

Для погашення решти необхідно, на його думку, домагатися, щоб ПАТ «Київенерго» взяло на себе функцію виконавця робіт щодо надання послуг з гарячого водопостачання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293