Цього тижня і на початку наступного на території України збережеться тепла погода. Про це на брифінгу повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, передає кореспондент Forum'у.

«На цьому тижні і в першій половині наступного істотних змін погодних умов не передбачається. Температурний режим буде значно вище номи: 0-5°С вночі (тільки в окремих районах-1-2°С) і +3-8°С удень», - заявив він.

За словами Кульбіди, найтепліше буде в Криму, на Закарпатті та Прикарпатті, де температура повітря досягатиме вдень +10-15°С.

Також, як підкреслив глава Гідрометцентру, в Україні спостерігатимуться тумани, які будуть перешкоджати роботі цивільної авіації і водіям на дорогах.

Крім того, за його словами, в середині наступного тижня почне змінюватися структура криги на водоймах, у зв'язку з чим рибалкам і населенню варто дотримуватись обережності під час перебування на льоду.

Також Кульбіда підкреслив, що з другої половини наступного тижня очікується похолодання, яке супроводжуватиметься опадами у вигляді снігу та снігу з дощем, що пов'язано з приходом циклону з Балкан.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263