Заборона Національним банком України покупки на міжбанку іноземної валюти для переказів за кордон понад 50 тис. гривень за місяць на людину, сприяє стабілізації курсу гривні на цьому тижні. Про це йдеться в аналітичному огляді експертів FOREX CLUB в Україні.

«Враховуючи адміністративне рішення НБУ про заборону купівлі на міжбанку для переказів за кордон понад 50 тис. гривень за місяць на людину, можна очікувати, що стрибка курсу безготівкового долара не відбудеться», - вважають вони.

Коментуючи ситуацію минулого тижня, експерти зазначили, що курс продажу безготівкового долара знизився на 1,5% до рівня 8,54 грн, готівкового - підвищився на 4,01% до 8,93 грн.

При цьому обсяг торгів на міжбанківському ринку склав 2,044 млрд доларів, що на 43,64% менше, ніж тижнем раніше.

Різниця між готівковим і безготівковим курсом продажу долара за минулий тиждень підвищилася на 47,3% до 39%, що свідчить, на думку аналітиків, про невизначеність на готівковому ринку.

Нагадаємо, що раніше НБУ тимчасово обмежив скупку валюти на міжбанку за дорученням фізичних осіб з метою переказу за кордон сумою в 50 тис. грн на місяць.

Також НБУ встановив офіційний курс гривні по відношенню до долара на 7 лютого на рівні 8,7080 грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141