Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження у зв'язку з підготовкою до посягання на територіальну цілісність України на підставі заяви народного депутата Івана Стойка («Батьківщина»).

Про це, як передає кореспондент FоrUm'у, під час брифінгу заявив начальник ГСУ СБУ Максим Ленко.

«За зверненням одного з народних депутатів, а саме за заявою Стойка, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про скоєння злочину, передбаченого статтями 15 і 110 Кримінального Кодексу України - підготовка до посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Розслідування цього злочину доручено слідчому відділу управління СБУ в Автономній республіці Крим, і спрямовано туди», - повідомив Ленко.

За його словами, підстава для такого розслідування є. «Оскільки особа, а саме народний депутат України, заявляє про те, що є ознаки скоєння злочину, передбаченого ст.110 Кримінального Кодексу України. І є підстави для внесення цих відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, і почалося розслідування», - пояснив він, і додав, що більш докладної інформації надати не може, оскільки «про результати говорити ще рано».

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

720