Близько тисячі ув'язнених оголосили голодування в Гегутській в'язниці поблизу Кутаїсі (регіон Імереті, Західна Грузія). Про це повідомляє «Новини-Грузія» з посиланням на місцеві ЗМІ.

Учасники акції заявили, що пішли на такі заходи через жорстоке поводження з боку тюремної адміністрації.

Наразі поблизу виправної установи зібралися родичі ув'язнених. На місце також прибув представник апарату омбудсмена Грузії Георгій Лабадзе. Він зустрівся з одним з учасників голодування, який продемонстрував йому сліди від побоїв. «На тілі ув’язненого були сліди фізичного впливу, але їх походження повинна встановити експертиза», - заявив Лабадзе.

У свою чергу міністр з виконання покарань Созар Субарі стверджує, що акцію спланували кримінальні авторитети. «Останнім часом проти цієї категорії ув'язнених були вжиті заходи, що виключають їх привілейоване становище у в'язницях. Це їм не сподобалося, і вони організували масове голодування серед інших ув'язнених», - сказав Субарі, додавши, що був попереджений про їхні плани ще кілька тижнів тому.

В останні місяці грузинські ув’язнені неодноразово влаштовували голодування в різних в'язницях країни. У всіх випадках вони вимагали скасувати статтю про кримінальну відповідальність за приналежність до «злодійського світу» (вона була введена в грузинський КК після «революції троянд», у зв'язку з цим деякі кримінальні авторитети опинилися за ґратами).

Ув'язнені також були незадоволені припиненням створення комісії з питань недоліків грузинського правосуддя. Її члени повинні були зайнятися переглядом вироків щодо тяжких і особливо тяжких злочинів, які були винесені при колишній владі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230