Сьогодні, 8 лютого, вдень на дорогах України, крім півдня Криму, ожеледиця. На високогір'ї Карпат пориви вітру 25-30 м/с. Упродовж доби 8 лютого, вночі та вранці 9 лютого по всій території країни спостерігатиметься туман, видимість 200-500 м.

У зв'язку з прогнозованою ожеледицею Держслужба з надзвичайних ситуацій рекомендує громадянам дотримуватися елементарних правил безпеки на вулиці.

Перед виходом з будинку рекомендується спорудити «льодоступи» на підошві взуття - прикріпити шматок поролону або лейкопластиру і натерти піском. Літнім людям і вагітним краще в такі дні не виходити на вулицю або брати з собою палицю з гумовим наконечником чи шипом.

Руки повинні бути вільними, не варто тримати їх у кишенях. Бажано не поспішати, ноги злегка розслабити в колінах, ступати на всю підошву. Рекомендується уникати прогулянок поряд з проїжджою частиною, бо можна впасти і вилетіти на дорогу, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

Потрібно бути готовим до падіння. Якщо відчуваєте, що падаєте, відразу присядьте, щоб знизити висоту, а доторкнувшись до землі, перекотіться - це зменшить навантаження. Якщо ви впали і через деякий час відчули нудоту, біль у голові, в суглобах, на тілі з'явилися пухлини - терміново зверніться до травмпункту.

Водії повинні бути уважнішими на дорогах, контролювати швидкість транспортного засобу. Через ожеледицю значно ускладнюється процес управління автомобілем (зокрема, збільшується гальмівний шлях), пішоходи можуть падати, переходячи дорогу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290