Опозиція не хоче проводити дострокові парламентські вибори. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції повідомив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

«Зараз немає необхідності в дострокових виборах до парламенту. Опозиція не бажає цього, тому що вони змішають їм всі карти на виборах», - сказав він.

При цьому політолог пояснив, що нові проекти, які виростуть з Майдану, будуть відбирати в опозиції їхній електорат. «Нинішнім лідерам опозиції вже дихає в спину нова плеяда громадянських, політичних активістів. Вони сьогодні є райдерами Майдану і цілком можуть отримати публічну репрезентацію в ході електоральної компанії. А значить, вони потіснять опозиційні сили в парламенті і змішають картину лідерства опозиції», - зазначив експерт.

У свою чергу, голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко додав, що призначення сьогодні дострокових парламентських виборів буде нелегітимним. «Дострокові парламентські вибори - нелегітимні. Парламент можна розпустити тільки за однієї умови, якщо Верховна Рада не працює місяць у пленарному режимі. Поки цього немає, більшість депутатського корпусу не захоче саморозпускатися. Тому тему використовують як страшилку», - вважає він.

Також Фесенко наголосив, що якщо буде практична спроба реалізувати розпуск ВР, то це стане приводом для нового спалаху кризи.


Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44