Народні депутати України від Партії регіонів Юрій Мірошниченко та Михайло Опанащенко попросили журналістів донести до європейської та світової громадськості звернення українських студентів. Про це вони заявили під час брифінгу для іноземних ЗМІ.

Молодь просить зарубіжних політиків об'єктивно оцінювати ситуацію в Україні і не ставати на захист радикальних угруповань, які реалізують силовий сценарій державного перевороту.

У ході брифінгу Опанащенко повідомив про те, що до нього звернулися представники студентських організацій з проханням донести до європейських політиків прохання бути більш зваженими в оцінках політичної ситуації в Україні. Звернення студентів до європейської громадськості опубліковано в газеті «Освіта України».

У ньому йдеться про те, що учнівська молодь, яка першою вийшла на Майдан на підтримку євроінтеграційного курсу України, на даний момент серйозно стурбована ситуацією, коли певні політики підтримують радикально налаштовані організації та угруповання, які провокують силовий варіант протистояння з легітимною владою.

У зв'язку з цим студенти закликають європейський політикум об'єктивно оцінювати події в Україні.

«Нас турбують виступи деяких дипломатів про захист прав «мирних» мітингувальників, озброєних «коктейлями Молотова», бітами, арматурою. Те, що відбувається, не є волевиявленням всього українського народу, а лише бажанням невеликої жменьки людей здійснити свої амбітні плани. Просимо Вас детальніше вивчати ситуацію в Україні і бути об'єктивними в оцінках подій», - пише у зверненні голова Асоціації керівників органів студентського самоврядування м. Києва Марія Кладченко.

Студенти попросили Мірошниченка передати свої звернення послам країн ЄС в Україні, а також голові представництва Європейського Союзу в Україні Яну Томбінські, послу США Джефрі Пайетту, послу Об’єднаного Королівства Великобританії і Північної Ірландії Саймону Сміту та іншим високопоставленим політикам.

«Подолання політичної кризи в Україні більшою мірою залежить від розуміння ситуації міжнародним співтовариством. Звертаємося до Вас з проханням об'єктивно інформувати керівництво держав про ситуацію в Україні, сприяти мирному врегулюванню проблем», - пише голова студентської координаційної ради Дніпропетровщини Олександра Харченко.

Солідарний з нею й голова студентського парламенту НУК імені генерала Макарова Ростислав Рижков.

«Закликаємо Вас не робити висновки щодо українського народу і студентської молоді за діями людей, які обрали насильницький шлях врегулювання політичного конфлікту», - написав він у своєму зверненні.

Нардеп попросив іноземних журналістів сприяти в публікації цих звернень та їх донесенні до керівників своїх держав.

Під час зустрічі Опанащенко і Мірошниченко обговорили із зарубіжними ЗМІ питання зміни Конституції України, положення закону про амністію для затриманих активістів вуличних заворушень. Крім того, народні депутати запевнили в тому, що керівництво України продовжує активний діалог з опозицією на тему компромісного вирішення актуальних політичних проблем.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141