В Україні активізується експорт зернових. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Сильні морози, які спостерігалися в Україні у кінці січня, ускладнили роботу транспортної інфраструктури зернового ринку. Сповільнилися відвантаження зерна та його переміщення. Однак на сьогодні робота вітчизняної зернової логістики відновлена і проходить у звичайному режимі. У лютому Україна експортувала вже понад 640 тисяч тонн зернових. Це високий показник», - зазначив Присяжнюк.

За словами міністра, в цілому вже поставлено на зовнішні ринки понад 22 млн тонн зерна, що на 5,5 мільйона тонн більше, ніж торік. Глава відомства зазначив, що це рекордні показники експорту для поточної дати. Крім того, в портах вже знаходиться і завантажується на кораблі 1,3 мільйона тонн зерна.

Присяжнюк також підкреслив, що такі темпи відповідають попереднім прогнозам. Отже, в поточному маркетинговому році Україна зможе відвантажити за кордон рекордні для країни 33 млн тонн зерна.

«Вже сьогодні можна стверджувати, що в поточному маркетинговому періоді Україна впевнено увійде в трійку світових лідерів - експортерів зерна. Зазначу, що попит на зерно вітчизняного ринку є стабільно високим. Навіть при сезонному згортанні світової торгівлі в зимові місяці, ми маємо високі темпи експортних відвантажень», - підкреслив міністр.

Також Присяжнюк додав, що значну увагу уряд приділяє і формуванню процесів на внутрішньому ринку. Адже Президент закликав робити все для виходу вітчизняної продукції на міжнародні ринки, а також забезпечити максимальний рівень внутрішньої продовольчої безпеки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42