Якщо не буде подальшої радикалізації ситуації в Україні, праві партії не матимуть значного впливу в суспільстві. Вони цікаві тільки як допомога при формуванні ситуативної коаліції.

Про це в коментарі телеканалу БТБ заявив професор департаменту політичних наук університету Марії Кюрі-Склодовської (Польща) Валентій Балюк.

«З одного боку ми бачимо активістів Майдану, але з іншого - не потрібно забувати про електорат України, яка поділяється на Центральну, Західну, Східну, Південну. Мені здається, що український електорат більш помірний. Ми можемо говорити про зростання впливу правих партій у Галичині чи на Волині. Але значного зростання підтримки у них не буде в Центральній чи Східній Україні», - переконаний учений.

Експерт підкреслив, що українці традиційно симпатизують партіям центристсько-лівого і центристсько-правого спрямування.

Балюк також зауважив, що, незважаючи на підтримку європейських прагнень Києва, Польща негативно сприймає активізацію правих партій в Україні.

«І такий підхід забезпечуватиме не тільки демократичний розвиток самої України, але також і безпеку в регіоні. І в цьому зацікавлена Польща. А практика показує, що вкрай праві партії завжди несуть небезпеку демократичного розвитку країни. Однак, на моє переконання, українське суспільство віддаватиме значну перевагу помірним партіям», - додав політолог.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

131