Міністерство внутрішніх справ турбує той факт, що навіть після останніх подій, пов'язаних з нібито викраденням активістів євромайдану і автомайдану, затриманням окремих збройних громадян, погромів у центрі столиці і побиттям людей, учасники масових заворушень продовжують звинувачувати представників влади у скоєнні провокацій. Про це йдеться у заяві відомства.

Після вчорашнього вибуху коменданти євромайдану вкотре звинуватили когось у провокації – у занесенні в Будинок профспілок вибухівки в коробці з написом «ліки».

«Однак ця версія викликає низку запитань. Зокрема, хто, як не виключно самі учасники праворадикальної організації, могли потрапити на п'ятий поверх, який вони самі ж посилено охороняють?», - заявили в міліції.

Крім того, не зрозуміло, навіщо нести ліки на 5 поверх, де розташовуються активісти Правого сектора, якщо медпункт розташований в іншому місці?

Також у міліції викликає запитання незрозуміла позиція комендантів захоплених будівель.

«Вони особисто приймають рішення не допускати в приміщення працівників міліції, які зобов'язані провести огляд місця події і зібрати необхідні речові докази», - зазначили у відомстві.

Крім того, міліція звертає увагу на своєрідну періодичність, з якої виникають резонансні події навколо євромайдану.

«Вже стає тенденцією явище, коли в кінці тижня обов'язково трапляються якісь події з учасниками масових заворушень, і це дає формальний привід зібрати наступне віче», - заявили в МВС.

Як повідомляв ForUm, 6 лютого у Будинку профспілок у центрі Києва стався вибух, унаслідок якого було поранено двох осіб.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

88