В Україні взяли до уваги схвалену 6 лютого 2014 резолюцію Європейського парламенту про ситуацію в Україні, повідомили у Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що даний документ містить низку сигналів, що співпадають з підходами уряду України до врегулювання політичної кризи в державі, а також взаємоприйнятний політико-правовий компроміс щодо виходу з кризи шляхом мирного діалогу, попередження насильницьких дій і забезпечення поваги прав і свобод людини.

МЗС схвалило заклик Європейського парламенту до протестуючих Майдану утриматися від застосування сили і зберегти законність своєї справи мирним шляхом і вимогу до всіх опозиційних лідерів продовжувати утримуватися від насильства і підтримувати мирний характер протестів.

Втім, українську сторону розчарувала упередженість в оцінках Європарламентом дій української влади та ігнорування переважної більшості конструктивних зусиль керівництва України щодо реалізації заходів встановлення довіри та налагодження мирного й інклюзивного діалогу з опозицією і громадянським суспільством.

«Незбалансований характер резолюції, а також заклики до введення обмежувальних заходів з боку ЄС не сприяють формуванню загальнонаціонального примирення й атмосфери довіри в Україні», - йдеться в заяві МЗС України.

Водночас у відомстві підтвердили європейський зовнішньополітичний курс України, але висловили впевненість, що українці здатні самостійно знайти шляхи виходу з політичної кризи за столом переговорів між владою, опозицією і представниками громадянського суспільства нашої держави.


">

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

483