З 5 по 14 лютого на кордоні з країнами ЄС проводиться експеримент зі спрощення прикордонних формальностей, повідомили в прес-службі Держприкордонслужби.

Зокрема, новації торкнулися пунктів пропуску «Рава-Руська» у Львівській області, «Ужгород» та «Солотвине» на Закарпатті. В ході експерименту пропуск буде здійснюватись за принципом єдиної зупинки і введено єдине вікно на смугах руху "зелений коридор" на виїзд з України.
Дані новації запроваджені з метою досягнення європейських стандартів у здійсненні пропускних операцій, спрямованих на забезпечення прикордонної безпеки, швидкості оформлення, високої культури персоналу, створення комфортних умов для громадян, що перетинають кордон.

До експерименту долучаються співробітники Держприкордонслужби та представники митниці. Під час випробувань транспортний засіб буде зупинятися один раз на лінії паспортного контролю, а водієві та пасажирам не доведеться виходити з транспортного засобу. При цьому надані документи осіб і на транспортний засіб будуть перевірятися відразу прикордонниками і митниками, буде здійснюватися візуальний огляд автомобілів і за необхідності виводити їх із загального потоку для проведення поглибленого огляду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

940