Учора в аеропорту Харкова співробітники Держприкордонслужби виявили в одного з пасажирів, які летіли до Відня, підроблений документ, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

«Чоловік надав для перевірки паспорт громадянина Швейцарії. Однак підробку вартові кордону виявили відразу, оскільки в ньому відсутні елементи захисту. Чоловік згодом повідомив, що насправді є 32-річним сирійцем і прямував у Євросоюз для отримання там статусу біженця. Сирієць також розповів, що фальшивий документ йому виготовив у Греції невідомий за винагороду. Крім того, в аеропорту був затриманий громадянин Йорданії, який надавав допомогу під час придбання квитків на рейс і супроводжував затриманого. Зараз йорданця для з'ясування обставин передали співробітникам СБУ, а громадянина Сирії - у МВС», - йдеться в повідомленні.

Також вчора вдень у пункті пропуску «Козача Лопань» прикордонники Харківського загону затримали громадянина Узбекистану. Чоловік прибув потягом «Санкт-Петербург - Сімферополь» і мав підроблені відмітки Держприкордонслужби України.

У цілому протягом минулого року співробітники Держприкордонслужби виявили майже 1480 осіб з підробленими відмітками прикордонного відомства. Крім того, у 2013 році правоохоронці вилучили понад 14,7 тисяч недійсних документів, 430 - підроблених і 142 чужих.
Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні українські прикордонники затримали дві групи незаконних мігрантів з Афганістану - на Харківщині та на Закарпатті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144