Радикальні групи, які з'явилися на Майдані серед активістів, розвиваються як окрема політична сила паралельно існуючій опозиції. Про це в коментарі кореспондентові Forum'у розповів директор Інституту української політики Костянтин Бондаренко.

«Радикали в даній ситуації продемонстрували, що вони є певною політичною силою, яка розвивається паралельно офіційній парламентській опозиції», - сказав Бондаренко.

За його словами, українська інтелігенція починає підтримувати радикальні групи Майдану.

«Інтелектуальне середовище, яка представляє креативний клас, все частіше і частіше починає схилятися до підтримки радикалів. Відбувається радикалізація або зрощення креативного класу і радикального середовища. Раніше цього не було. Хоча тенденції вже були, коли представники креативного класу на минулих парламентських виборах голосували за ВО «Свобода» досить активно», - нагадує він.

При цьому, за його словами, опозиція втратила контроль над Майданом через те, що не змогла відповідати радикальним настроям активістів.

«Справа в тому, що змінився порядок денний. Момент почав диктувати більш радикальні дії. А лідери опозиції: Яценюк, Кличко і Тягнибок, вони більше відповідали тим настроям, які існували у відносно мирний період. Як правило, конфліктний період, період кризовий призводять до перегляду порядку денного і лідерів. Тому лідерські проекти дуже часто втрачають свої рейтинги», - вважає експерт.

«Поки Майдан не породив нових лідерів, хоча в принципі процес відбувається. Ми бачимо, що той же «Правий сектор» починає дуже активно розкручувати нових лідерів - Яроша, Тарасенка та ін., які поки ще сирі для політики. Але це ж питання часу, питання ресурсів», - додає Бондаренко.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187