У посиленому цілодобовому режимі тривають роботи з відновлення електропостачання в 47 населених пунктах у трьох областях України. Про це заявив в.о. віце-прем'єр-міністра, голова держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул, повідомляє прес-служба чиновника.

За його інформацією, в Одеській області знеструмлено 28 населених пунктів, у Миколаївській - 10 і Херсонській - 9.

Для ремонтних робіт у цих регіонах притягнуто 178 бригад енергетиків, в які входять 910 працівників і 349 одиниць спецтехніки. У Миколаївську область за завданням уряду додатково були передислоковані бригади енергетиків з Житомирщини, Києва, Запоріжжя, Сум та Вінниці. У решта 1558 населених пунктах, знеструмлених внаслідок негоди, електропостачання вже відновлено. Робиться все можливе, щоб оперативно повернути електроенергію в будинки.

В цілому з початку сильних морозів унаслідок ускладнення погодних умов - температура знижувалася до мінус 23 градусів морозу вдень, до мінус 33 градусів вночі, був сильний вітер до 30 м/с, хуртовини, налипання мокрого снігу - було знеструмлено 1605 населених пунктів у 17 регіонах. Але за рахунок чіткої координації роботи, в тому числі передислокації сил і технічних засобів у найбільш проблемні регіони, більшість поривів були ліквідовані протягом доби.

Зараз тривають роботи з відновлення руху на автошляхах, де внаслідок сильних снігових заметів та ожеледиці було обмежено, ускладнено або зупинено рух транспорту.

Зокрема, з 7 автомобільних доріг загального користування, де ще вчора було обмежено рух автотранспорту, роботи тривають тільки на 2-х у Донецькій області: Т-05-08 Донецьк-Новоазовськ-Сєдове і Т-05-23 /Н-20/-Кременівка-Ялта. Снігові замети на цих ділянках доріг досягають 3-4 метрів. Роботи з відновлення руху тривають.

На ранок 6 лютого дорожниками вже забезпечений під'їзд легкового та соціального транспорту до населених пунктів вздовж автомобільної дороги Т-05-08 Донецьк-Новоазовськ-Сєдове. Для цього крізь снігові вали пробитий проїзд в одну нитку». Для робіт з розчищення цієї дороги зараз залучені - 2 роторні очисники, бульдозери, 3 навантажувачі та автогрейдер. На другій ділянці дороги Т-05-23 /Н-20/-Кременівка-Ялта працюють роторний снігоочисник, 3 навантажувачі, бульдозери, автогрейдери.

У Миколаївській області на ділянці автомобільної дороги Т-15-10 Арбузинка-Єланець-Нова Одеса вже забезпечено реверсивний рух транспорту. Тривають роботи з подальшого розчищення дороги.

Загалом за останню добу до робіт з розчищення доріг було залучено близько 2 тис. працівників дорожніх служб і до 1,4 тис. одиниць дорожньої техніки.

Тривають рятувальні роботи з вилучення автомобілів зі снігових заметів. З початку морозів рятувальники і дорожники визволили із снігової пастки понад 6 тис. автомобілів, в яких перебувало понад 11,6 тис. осіб. У разі необхідності доставляють пасажирів у найближчі пункти обігріву для надання допомоги.

На сьогоднішній день за завданням уряду в регіонах працюють близько 5 300 пунктів обігріву, в тому числі кунги - мобільні пункти обігріву. Також чергують 1214 бригад соціальних патрулів, в які входять рятувальники, медики та волонтери. Вони надають людям допомогу і у разі потреби направляють їх до пунктів обігріву або медичні установи. Завдяки цьому з початку холодів по всій Україні вже допомогли і врятували від переохолодження понад 60 тис. осіб.

«Зараз морози трохи зменшилися, але робота з очищення від снігу вулиць та доріг у межах населених пунктів триває. Люди повинні стабільно отримувати тепло, воду, електроенергію, газ. Повинен безперебійно працювати громадський транспорт», - сказав Вілкул.

Для стабільної роботи систем життєзабезпечення і ліквідації наслідків негоди щодоби в регіонах працюють понад 28 тис. комунальників і 3200 одиниць комунальної техніки, а також використовується понад 25 тис. тонн піщано-соляної суміші. Щодня роботи з ліквідації наслідків негоди проводяться на дорогах протяжністю близько 220 тис. км і тротуарах протяжністю понад 90 тис. км.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138